Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шоумену з Харкова, який працював на окупантів, повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури харків‘янину заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Чоловік став відомим у 2010 році завдяки участі у популярному українському телешоу, де показував «трюки» — бив себе сокирою у живіт, засовував у ніс цвяхи і ковтав факел, що горів.

За даними слідства, ще з 2014 року він мав антиукраїнську позицію. Був керівником організації «Союз народного единства» та одним з авторів сепаратистського проєкту «Дорожная карта Новороссии». Згодом поїхав до РФ.

Під час окупації Балаклії підозрюваний обійняв псевдопосаду «заместителя мера» цього міста. Він так зрадів призначенню, що публічно зрізав табличку з іменем легітимного голови Ізюмської РДА. Наприкінці липня 2022 року став «головою» так званої «Борівської військово-цивільної адміністрації».

Як «голова» псевдоадміністрації він проводив службові наради з керівниками комунальних підприємств та державних установ, що функціонували під час окупації смт Борова. «Посадовець» організовував подання запитів до РФ, в яких зазначав потреби цих підприємств та установ, з проханням, аби російська влада допомогла їх вирішити.

Напередодні деокупації підозрюваний втік з смт Борова разом з російськими військовими.

Наразі вирішується питання про оголошення його у розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.