Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Служила в окупаційній «поліції» - судитимуть мешканку Луганська

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно громадянки України – мешканки Луганська за фактами державної зради, зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на окупованих територіях, участі у терористичній організації, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена з початку збройної агресії приєдналася до незаконного збройного формування «Бетмен», а після входження його до «4-ї окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР» служила там начальником відділу кадрів.

Після окупації Луганщини, у лютому 2022 року вона вступила на службу до так званого «Станично-Луганського районного відділу внутрішніх справ мвс ЛНР» та обійняла посаду «старшого інспектора відділу по роботі з особовим складом».

На службі в окупантів вона веде особові справи співробітників окупаційної «поліції», оформлює працівників, проводить агітаційні заходи щодо працевлаштування в псевдоправоохоронні органи так званої «ЛНР» для жителів тимчасово окупованої території.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області.