Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службовим особам Мінекономіки та держпідприємства повідомлено про підозру у розтраті 250 млн грн у період дії воєнного стану

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора колишній службовій особі Міністерства економіки України, директору і головному бухгалтеру державного підприємства, а також керівнику благодійної організації повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року гендиректор держпідприємства, яке входить до сфери управління Мінекономіки, за пособництва головного бухгалтера, виконувача обов’язків державного секретаря Міністерства економіки України та керівника благодійної організації разом з іншими невстановленими особами в умовах воєнного стану склали недостовірні документи. Вони здійснили незаконне перерахування понад 250 млн грн з рахунку державного підприємства на рахунок благодійної організації на закупівлю балістичних жилетів – Military Ballistic Vest Protection Level 4 для потреб Міністерства оборони України.

У подальшому шляхом проведення низки фінансових операцій та удаваних правочинів ці кошти перераховано невстановленими особами на рахунки підприємств з ознаками фіктивності і підконтрольної благодійної організації та виведені з безготівкового обігу в готівку. Броньовані жилети для потреб Міноборони України не були придбані та поставлені.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.