Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службовець державного оборонного підприємства на Львівщині постане перед судом за недбалість на майже 700 тис грн збитків

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно майстра відділу технічного контролю державного комерційного підприємства, що входить до складу ДК «Укроборонпром». 

Йому інкриміновано неналежне виконання службовою особою своїх службових обовְ’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).  

Розслідуванням встановлено, що службовець не провів первинний візуальний огляд закупленої продукції та внаслідок недбальства не виявив невідповідності між двома видами оборонних деталей.

Він мав оформити протокол вхідного контролю про невідповідність продукції, натомість – підписав видаткову накладу та передав комплектуючі на виробництво.

Внаслідок дій підозрюваного державі завдано збитків на майже 700 тис грн.

Наразі йому обрано запобіжний захід та відсторонено від посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області та у взаємодії із Західним офісом Держаудитслужби.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.