Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Слідкували за українськими військовими та відправляли дані ворогу – викрили трьох інформаторів

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрили і повідомили про підозру трьом мешканцям Донеччини.

Їм інкримінують несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України (ч. ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, з квітня по вересень 2022 року одна з підозрюваних у м. Новогродівці Покровського району через месенджер передавала знайомій з тимчасово окупованої території інформацію.

Дані стосувалися переміщення, руху та розташування Збройних Сил України на території області. За цей час жінка надіслала 17 таких повідомлень. 

Інша підозрювана, маючи стійкі проросійські переконання, також через месенджер надсилала дані на номер російського мобільного оператора.

У повідомленнях вона інформувала, де саме перебувають українські захисники в м. Дружківка і с. Новоандріївка Краматорського району. 

Ще один мешканець Донеччини почав співпрацювати з представником держави-агресора у січні 2023 року. Він став адміністратором проросійськи налаштованої групи в одному з месенджерів.

Підозрюваний неодноразово надсилав на номер російського мобільного оператора інформацію про розташування особового складу та військової техніки ЗСУ на території м. Краматорська.

Наразі усіх трьох заарештували без права внесення застави.

Досудові розслідування здійснюються ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.