Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Систематичне публічне підтримання держави-агресора - повідомлено про підозру відомій адвокатці

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора громадянці України, яка є адвокатом, повідомлено про підозру у публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу України, території та державного кордону України підтримки рішень, дій держави-агресора (ч. 3 ст. 109, ч. 1, 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрювана з березня 2022 року на пропагандистських каналах систематично публічно висловлюється щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. Ідеологічно обґрунтовуючи існування самопроголошених республік, вона виправдовує військову агресію Російської Федерації. Публічно закликає до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України, зміни меж території та державного кордону України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України, оперативне супроводження - Департаментом кіберполіції НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.