Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Систематичне порушення порядку в’їзду та виїзду з Криму – судитимуть працівника окупованого підприємства «Чорноморнафтогаз»

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно працівника окупованого підприємства «Чорноморнафтогаз» за фактом порушення порядку в’їзду/виїзду з/на тимчасово окуповану територію півострова Крим (ч. 2 ст. 332 - 1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України після окупації півострова у 2014 році продовжив працювати на незаконно захопленому підприємстві «Чорноморнафтогаз». З жовтня 2015 року до лютого 2022 року обвинувачений систематично порушував порядок в’їзду та виїзду через закриті морські порти окупованого Криму до бурової установки окупованого підприємства, яка знаходиться у виключній (морській) економічній зоні України.

Таким чином обвинувачений спричинив шкоду інтересам держави, забезпечуючи та сприяючи незаконній розробці й використанню державою-окупантом природних ресурсів у виключній (морській) економічній зоні України, не оформлюючи при цьому жодних дозвільних документів в компетентних органах України.

Наприкінці травня 2022 року правоохоронці автономії викрили порушника у м. Києві.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним управлінням СБУ в АР Крим.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.