Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство з нерухомістю на понад 2 млн грн – на Запоріжжі судитимуть трьох членів злочинного угруповання

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи, яка вчинила шахрайські дії з нерухомістю на понад 2 млн грн.

Їм інкриміновано шахрайство, підроблення документів та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що три місцеві жителі, двоє з яких колишні працівники агентств із нерухомості, об’єднались у злочинне угруповання та розробили злочинну схему незаконного заволодіння квартирами містян.

Спочатку вони підшукували на території Запоріжжя об’єкти нерухомості, власниками яких є одинокі люди, що зловживають алкоголем або тривалий час відсутні за місцем проживання, чи взагалі померли та не мають спадкоємців.

Потім із використанням підроблених правовстановлюючих документів переоформляли цю нерухомість на одного з членів угруповання та продавали добросовісним набувачам.

У такий спосіб їм вдалось заволодіти двома квартирами. При спробі переоформити ще дві – обвинувачених викрили правоохоронці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділу поліції № 2 за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.