Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство з евакуаційними перевезеннями - мешканцю Київщини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю м. Переяслав-Хмельницький Київської області у шахрайстві, вчиненому шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, у квітні 2022 року підозрюваний створив у Telegram-каналі оголошення про надання послуг з транспортування людей під час дії воєнного стану в Україні, не маючи на меті надавати такі послуги. На нього відгукнулась дівчина, яка хотіла евакуювати з Маріуполя свою матір. Однак після здійснення нею передоплати, чоловік зник, не виконавши домовленостей.

У ході обшуку за місцями його проживання вилучено банківську картку, на яку здійснювався переказ коштів.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Правоохоронці перевіряють його причетність до вчинення аналогічних правопорушень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Дарницького управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу співробітників Департаменту кіберполіції Нацполіції України.