Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство на зборі коштів на потреби ЗСУ – викрито групу осіб

За процесуального керівництва прокурорів Малиновської окружної прокуратури м. Одеси викрито та затримано 4 учасників організованої групи за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, у Дніпрі група осіб збирала кошти з суб’єктів господарювання з різних областей України під приводом матеріальної підтримки Збройних Сил України. Підприємці з Одещини, Вінниччини, Волині, Житомирщини, Київщини, Тернопільщини у відповідь на підроблені листи від імені керівництва обласних військових адміністрацій відповідних регіонів перераховували кошти в якості благодійної допомоги.

Гроші отримували на банківські картки, які заздалегідь оформлювали на підставних осіб, сплачуючи їм 1 тис грн за картку.

У такий спосіб з лютого по липень цього року члени групи спричинили збитки на понад 1 млн грн 15 суб’єктам господарювання. 

Під час обшуків за місцями мешкання фігурантів вилучено підроблені листи від імені керівництва обласних військових адміністрацій, SIM-картки, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Триває проведення слідчих дій з метою встановлення інших учасників групи, причетних до незаконної оборудки, у тому числі осіб, які перебувають на території так званої «ЛНР».  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу поліції №1 Головного управління Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.