Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Самовільно зайняли понад 45 га земель на Волині – депутату міськради та прикордоннику повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру депутату однієї із міських рад на Волині та посадовцю прикордонної служби за фактом самовільного зайняття земельних ділянок в зоні особливого режиму використання земель (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, упродовж 2018-2021 років між товариством з обмеженою відповідальністю та власниками землі укладено договори оренди на 335 ділянок загальною площею майже 285 га в межах прикордонної смуги у Володимирському районі на Волині.

Обіймаючи посаду керівника структурного підрозділу цього товариства, депутат разом з начальником відділення прикордонної служби самовільно зайняли понад 45 га суміжних територій, з яких 14,5 га – у прикордонній смузі.

Депутат організував на цих землях проведення робіт, пов’язаних із вирощуванням сільськогосподарської продукції, а прикордонник усував перешкоди для доступу працівників і техніки на ці території.

Внаслідок таких протиправних дій державі завдано майже 7,3 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від посад.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.