Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Самовільне зайняття землі у заповідній зоні зі збитками в 1,5 млн грн – на Сумщині судитимуть директора держпідприємства

Конотопською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з державних підприємств Конотопського району за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2021 році через неналежне виконання службових обов'язків директором державне підприємство самовільно зайняло та використовувало не за цільовим призначенням земельну ділянку площею 34 га. Земля входить до території об’єкта природно-заповідного фонду – ландшафтного заказника місцевого значення «Єзучський», і відповідно заповідної зони Регіонального ландшафтного парку «Сеймський». Протиправними діями обвинуваченого територіальній громаді спричинено майже 1,5 млн грн шкоди.

Досудове розслідування у кримінальному проваджденні здійснювалося Конотопським районним відділом поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури