Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Самовільна розробка кар’єру на Житомирщині зі збитками у 4,4 млн грн – повідомлено про підозру ексдиректору ТОВ

За процесуального керівництва Коростишівської окружної прокуратури Житомирської області повідомлено про підозру ексдиректору приватного підприємства за фактами незаконного заволодіння ґрунтовим шаром землі та незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 239-1, ч. 4 ст. 240 КК України).

За даними слідства, підозрюваний упродовж 10 років очолював каменевидобувне ТОВ. Його засновники – громадяни рф.

Підприємство видобувало лабрадорит із родовища «Оптима» на орендованій земельній ділянці в межах Новоборівської громади Житомирського району.

Чоловік за допомогою спецтехніки самовільно організував промислову розробку нового кар’єру за межами ділянки надр, на яку мав спецдозвіл.

За висновками експертиз, у 2016-2020 роках підозрюваний незаконно видобув понад 2 тис м куб лабрадориту, що відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

Також слідство встановило, що під час розробки кар‘єру знято верхній шар ґрунту та пошкоджено 1,3 га землі комунальної власності. 

Унаслідок протиправних дій державі завдано понад 4,4 млн грн шкоди.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

Прокуратура вживає заходи для стягнення заподіяних збитків і накладення арешту на належне йому майно.

Досудове розслідування здійснюють слідчі поліції № 4 Житомирського райуправління поліції, оперативний супровід – Управління СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.