Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата понад 1 млн грн на будівельних роботах у школах на Черкащині - судитимуть організовану групу

Черкаська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох членів організованої групи за фактом розтрати понад 1 млн грн коштів держбюджету та підробці офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що у 2020 році службова особа Департаменту Черкаської облдержадміністрації, керівник та кошторисник підприємства-підрядника внесли до актів виконаних робіт неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних будівельних робіт у двох школах. Таким чином було здійснено розтрату бюджетних коштів на користь одного з місцевих підприємств. 

З метою відшкодування завданих збитків під час досудового розслідування накладено арешт на майно обвинувачених та заявлено цивільний позов.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні проводилося слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в Черкаській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.