Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата майна держпідприємства зі збитками понад 2,6 млн грн – судитимуть п’ятьох осіб

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох осіб за фактами розтрати майна державного підприємства, незаконного збуту підакцизних товарів та незаконного заволодіння транспортним засобом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 289 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службові особи одного з державних спиртових заводів із залученням приватних підприємців шляхом «врізки» налагодили забір спирту в обхід офіційних лічильників. Продукцію реалізовували за готівковий розрахунок. Це призвело до заподіяння збитків державі в розмірі понад 2,6 млн грн.

У ході досудового розслідування вилучено грошові кошти, спирт, обладнання для несанкціонованого забору спирту, а також автівки, які використовувались для транспортування викраденого спирту.

З метою перешкоджання досудовому розслідуванню обвинувачені незаконно заволоділи вилученими транспортними засобами та тривалий час їх переховували.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.