Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата екскерівником банку понад 476 млн грн – суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування

Шевченківським районним судом м. Києва задоволено клопотання Офісу Генерального прокурора та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно колишнього керівника одного із комерційних банків, підозрюваного у розтраті коштів установи та їх легалізації (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України). Ексбанкіра оголошено у міжнародний розшук.

За даними слідства, підозрюваний за попередньою змовою із службовими особами банківської установи упродовж 2014 року розтратив 476,7 млн грн коштів банку шляхом кредитування підконтрольних фіктивних суб`єктів господарювання. Згодом частину коштів – 174,5 млн грн він легалізував, погасивши кредити інших підконтрольних фіктивних підприємств. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.