Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заступнику голови Федерації профспілок повідомлено про підозру у розтраті держмайна вартістю 138 млн грн

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора заступнику голови Федерації профспілок України повідомлено про підозру у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрюваний як голова наглядової ради ПрАТ «Укрпрофоздоровниця прийняв рішення про продаж об’єкту нерухомого майна – Київської курортної бальнеолікарні площею 11 тис 672 м кв. Згідно висновку судової оціночно-будівельної експертизи загальна вартість майна понад 138 млн грн. 

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі понад 124 млн грн та відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного привласнення та відчуження курортно-оздоровчих, спортивних та інших державних комплексів посадовими особами Федерації професійних спілок України, ПрАТ «Укрпрофоздоровниця, ПрАТ «Укрпрофтур» та інших підконтрольних їм юридичних осіб триває. Його здійснюють слідчі Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу співробітників ДКІБ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.