Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розстріл евакуаційних автобусів та згорілі живцем мирні жителі – на Ізюмщині правоохоронці зафіксували чергове звірство окупантів

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 14 квітня 2022 року у смт Борова Ізюмського району російські військові розстріляли два евакуаційні автобуси з мирними жителями. Це був другий день окупації населеного пункту.

Люди їхали до своїх домівок у Луганській області. Ворог підступно, цинічно та цілеспрямовано почав стріляти з крупнокаліберного кулемету та стрілецької зброї по автобусах з людьми.

Наразі встановлено загибель щонайменше дев‘яти осіб, вони згоріли живцем в автобусі. Також встановлено, що тринадцять осіб врятувались та були доставлені до місцевої лікарні.

У травні всіх загиблих поховав мешканець смт Борова. 24 січня 2023 року прокурори спільно зі слідчими СУ ГУНП в Харківській області провели ексгумацію. Наразі рештки тіл направлено для проведення судово-медичних експертиз.