Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розробив диверсійний план для ФСБ РФ - ексочільника поліції Вінниччини підозрюють у держзраді

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді колишньому начальнику Головного управління Нацполіції у Вінницькій області (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, колишній правоохоронець, у 2018 році, перебуваючи в тимчасово окупованому Криму, надавав куратору з ФСБ РФ інформацію про українських політиків, керівників підприємств паливно-енергетичної галузі, власників інтернет-ресурсів, які, на його думку, можуть бути використані для ведення підривної діяльності проти України.

Зокрема встановлено передачу інформації про керівників громадських організацій ветеранів АТО/ООС, пенсіонерів підрозділів Збройних Сил, спецслужб та правоохоронних органів України з їхніми персональними даними та контактами.

Після 24 лютого 2022 року експоліцейський особисто розробив та надіслав куратору план проведення диверсійної роботи на території України.

Також слідством встановлена співпраця підозрюваного з лідером та депутатами забороненої проросійської політичної партії «Партія Шарія».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідчий відділ Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.