Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розпродав квартири, які призначались для військових – на Прикарпатті повідомлено про підозру забудовнику

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру Івано-Франківському забудовнику за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрюваний наприкінці 2021 року уклав із Міністерством оборони України договір, на підставі якого зобов’язався виділити оборонному відомству 30 квартир у будинку в м. Коломия. До квітня 2022 року він мав передати їх для оформлення права власності. За це МОУ перерахувало підприємцю майже 7 млн грн у вигляді авансового платежу. 

Однак, підприємець не поспішав із виконанням зобов’язання та уклав додатковий договір про відтермінування до жовтня 2022 року.

Після завершення будівництва та введення будинку у експлуатацію, 20 із 30 обіцяних квартир бізнесмен зареєстрував за власною будівельною фірмою, а 9 з них – розпродав приватним особам, отримавши надприбутки.

Внаслідок такої афери Міністерству оборони завдано майже 7 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Крім цього, спецпрокурори вживають заходів з метою відшкодування завданих державі збитків. У ході досудового розслідування на 20 квартир накладено арешт. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Івано-Франківській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Франківській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.