Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розповідали про рух техніки та за гроші надавали дані про місця дислокації ЗСУ – підозрюються двоє мешканок Донеччини

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом жінкам повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України).   

За даними слідства, у березні та квітні 2023 року мешканки смт Нью-Йорка м. Торецька та м. Слов’янська розміщували на Інтернет-ресурсах дані щодо перебування військових підрозділів ЗСУ на певних ділянках Донеччини.

Одна з підозрюваних – прихильниця прокремлівської ідеології за допомогою месенджеру «Telegram» надсилала двом мешканцям рф і так званої «днр» голосові повідомлення.

Вона розповідала їм про розташування сил територіальної оборони та переміщення техніки, зокрема реактивних систем залпового вогню, на території однієї з громад Бахмутського району.

Інша підозрювана переписувалась у забороненій соціальній мережі «Однокласники» з мешканцем м. Рязані, який воює проти України на посаді стрілка кулеметного взводу армії держави-агресора.

У своїх повідомленнях підозрювана надавала військовослужбовцю рф дані про місця дислокації підрозділів ЗСУ у м. Слов’янську.

При цьому робила це небезкорисно – за «роботу» на окупантів жінка отримала на банківську картку 2 000 грн.

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.