Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розпоряджаються майном українців на користь окупантів – підозрюються двоє «чиновників» квазіреспубліки

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, у липні 2022 року, перебуваючи в смт Нікольському Маріупольського району, місцевий житель добровільно пішов на співпрацю з представниками рф та очолив «відділ житлово-комунального господарства та архітектури». 

«Посадовець» представляє інтереси фейкової установи в «судах» і псевдоправоохоронних органах. Він також бере участь у засіданнях профільних комісій і робочих груп, оцінює придатність житлових і комунальних споруд й розпоряджається муніципальним майном на користь окупантів.

Другий підозрюваний у вересні 2023 року за поданням очільника квазіреспубліки став «головою муніципального утворення міського округу Макіївки днр». Він підписує нікчемні нормативно-правові акти, прийняті «міськрадою», затверджує бюджет та штатний розклад, керує цивільною обороною.

Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.