Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розпочато розслідування законності виїзду народного депутата на Мальдіви під час війни

Генеральний прокурор розпочав кримінальне провадження за фактом законності виїзду народного депутата України IX скликання за кордон.

Досудовим розслідуванням перевіряється факт законності виїзду народного депутата України на відпочинок до Мальдівської Республіки попри заборону виїзду за кордон посадовцям під час збройної агресії рф.

За даними слідства, народний депутат України у липні 2023 року на три дні виїхав до Польщі на підставі службового відрядження з метою поглиблення двостороннього співробітництва з Урядом Литовської Республіки. Після цього дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медичних закладів міста Києва, без проведення медичного огляду. Під час лікарняного народний депутат разом з сім’єю перебував на території Мальдівської Республіки.

Наразі в рамках кримінального провадження тривають невідкладні обшуки транспортних засобів та за місцем проживання народного депутата України. Виявлено та вилучено паспорти для виїзду за кордон з відмітками про перетин кордону з Мальдівською Республікою та інші документи. 

Досудове розслідування за фактом внесення неправдивих відомостей здійснюється ДБР (ч. 1 ст. 366 КК України). Оперативний супровід - СБУ.