Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розпочато розслідування за фактом загибелі військовослужбовця ЗСУ

За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом загибелі помічника головнокомандувача Збройних Сил України.

В ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 263 КК України – умисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

За даними слідства, 6 листопада 2023 року загиблий святкував свій День народження. Він повернувся додому на Петропавлівську Борщагівку з подарунками від колег, серед яких був подарунковий ящик. У ньому серед іншого знаходилось 6 гранат.

Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух.

Майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина ушпиталено с тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження.

На місці події правоохоронці вилучили 5 гранат.

Під час проведення невідкладного обшуку у колеги військовослужбовця, який зробив цей «подарунок», вилучено 2 аналогічних боєприпаси.

На даний час встановлюються причини та обставини події, тривають слідчі дії, готується проведення комплексу експертиз.