Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розміщує працівників окупаційної адміністрації у захоплених будівлях Маріуполя – підозрюється так званий «перший заступник голови адміністрації району»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури уродженцю м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після захоплення населеного пункту військами держави-агресора, чоловік пішов на співпрацю з окупаційною адміністрацією. У червні 2022 року він прийняв пропозицію колишнього так званого мера міста. Підозрюваний став так званим «першим заступником голови адміністрації Іллічівського району м. Маріуполя днр».

На псевдопосаді підозрюваний розпоряджається незаконно захопленим майном та використовує міські будівлі для розміщення представників окупаційних адміністрацій. Також він організовує заходи для так званого розвитку малого та середнього бізнесу.

Крім того, використовуючи надані представниками рф повноваження, через підконтрольні ЗМІ висвітлює діяльність окупаційної влади квазіреспубліки у захопленому м. Маріуполі.

Наразі чоловік переховується від слідства на тимчасово окупованій території Донецької області. Вирішується питання оголошення його у розшук.

Досудове розслідування триває. Заходи з викриття проводились співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.