Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання коштів міжнародної технічної допомоги – на Одещині викрито посадовців

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору одного з комунальних підприємств Ізмаїльської міськради, який є депутатом цієї ради, інженеру управління капітального будівництва міськради, директору підприємства, який виконував роботи, за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів в особливо великому розмірі (ч. 2 ст. 366, ч. 4, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрювані, з метою розкрадання коштів, суттєво завищили вартість матеріалів та обсяг виконаних робіт з будівництва та реконструкції міської каналізації. Наразі встановлена слідством сума завданих місцевому бюджету збитків складає понад 3,5 млн грн.

Кошти виділялися Україні для реалізації спільної операційної програми «Україна-Румунія 2014-2020», в межах якої в Ізмаїлі мають побудувати понад 11 км каналізаційних мереж. Наразі відведення каналізаційних стоків ведеться по аварійній гілці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури