Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання 3,6 млн грн на ремонті діагностичного центру –підозрюють чотирьох службових осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури керівникам трьох підрядних компаній повідомлено про підозру у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем і службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), а підприємцю, який здійснював технагляд на об’єкті – у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, підрядні організації були залучені до виконання будівельних робіт у комунальному некомерційному підприємстві «Консультативно-діагностичний центр» Святошинського району м. Києва. Зокрема, підрядники здійснювали ремонт інженерних мереж, водопостачання та каналізації, внутрішньої електропроводки та опалення.

Встановлено, що службовими особами цих підприємств до актів виконаних робіт були внесені неправдиві відомості щодо обсягів та видів цих робіт, а фізичною особою-підприємцем, який здійснював технічний та авторський нагляд за будівництвом, ці акти були затверджені.

Висновками судово-економічної експертизи підтверджено збитки, завдані територіальній громаді, на суму майже 3,6 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідство триває.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.