Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розбещення малолітніх дітей та створення за їхньої участі дитячої порнографії - викрито мешканця Дніпропетровщини

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської міської прокуратури затримано та повідомлено про підозру мешканцю Дніпропетровської області за фактами розбещення неповнолітніх, сексуального насильства стосовно двох малолітніх дітей, а також у виготовленні та примушуванні до створення дитячої порнографії за їх участі (ч. 2 ст. 156, ч. 6. ст. 153, ч. 1, 3 ст. 301-1 КК України).

У ході міжнародного співробітництва українські правоохоронці отримали інформацію від іноземних колег щодо розміщення в мережі інтернет фотоматеріалів з дитячою порнографією, ймовірно виготовленою на території України.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронцям вдалося встановити, що до виготовлення протиправного контенту причетний мешканець Дніпропетровщини. Незаконні дії чоловік вчиняв стосовно малолітніх дітей своїх співмешканок, з якими проживав у різні роки. Потерпілі – двоє дівчат, яким на момент вчинення злочину було від 6 до 9 років.

За даними слідства, підозрюваний примушував дітей до участі у створенні фото- та відеоматеріалів з моделюванням сексуальної поведінки та зображенням їхніх статевих органів.

У ході проведеного обшуку за місцем його проживання вилучено мобільний телефон, комп’ютер та електронні носії інформації, що містили близько 100 фото- та відеофайлів з дитячою порнографією, створеною за примусовою участю потерпілих, а також інших, поки що не встановлених дітей віком від 2 до 7 років.

Наразі за клопотанням прокурора йому обрано безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 діб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у місті Києві у взаємодії з Департаментом кіберполіції Нацполіцї України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.