Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Російському блогеру-пропагандисту повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора російському військовому блогеру заочно повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, він систематично на YouTube для проєкту «WarGonzo» та у проросійському Telegram-каналі створює пропагандистські матеріали на військову тематику. У відеоматеріалах та інших зверненнях він виправдовує збройну агресію РФ проти України, окупацію територій нашої держави.

Також здійснює глорифікацію військовослужбовців РФ та членів інших незаконних формувань, поширює фейки і дезінформацію.

Крім цього, підозрюваний є куратором декількох пропагандистських проєктів, діяльність яких спрямована на повалення конституційного ладу в Україні. Він  неодноразово незаконно в’їжджав на тимчасово окуповані території України, проводив «робочі зустрічі» та брав інтерв’ю у так званих голів псевдореспублік «ЛНР/ДНР» та інших представників самопроголошеної влади.

У мережі Інтернет є матеріали про отримання підозрюваним державних нагород на найвищому політично-військовому рівні РФ, у тому числі особисто від президента держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції України.