Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Псевдосудді так званого «Будьоннівського міжрайонного суду м. Донецька ДНР» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці України заочно повідомлено про підозру у державній зраді та участі у терористичній організації (ч. 1 ст.111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, у липні 2014 року, під час захоплення м. Донецька незаконними збройними формуваннями «ДНР» суддя одного з районних судів міста відмовилась від евакуації на підконтрольну українській владі територію.

Керуючись власними ідеологічними мотивами, підозрювана добровільно пішла на співпрацю з окупантами. У січні 2015 року, згідно із наказом «голови» фейкової республіки, жінка обійняла посаду так званої «судді Будьоннівського міжрайонного суду м. Донецька ДНР».

Виправдовуючи «довіру» окупантів, під час засідань псевдосуду вона розглядає кримінальні, цивільні й адміністративні справи у якості головуючої судді. Крім того, виносить незаконні судові рішення на користь представників окупаційного режиму.

Псевдосуддю звільнено із займаної посади в Україні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.