Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Псевдопрокурору «генпрокуратури днр» повідомлено про підозру

Прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора громадянці України повідомлено про підозру за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, підозрювана тривалий час працювала в органах прокуратури України. Вона добровільно вступила до терористичної організації «днр» та була призначена на посаду «начальника відділу підтримання державного обвинувачення, управління по нагляду за додержанням законів органами військового управління і органами виконавчої влади, що реалізують політику в сфері оборони генеральної прокуратури днр». 

Псевдопрокурор особисто підтримувала обвинувачення стосовно громадян України та іноземних громадян, які підтримують суверенітет та територіальну цілісність України, а також українських військовополонених та полонених іноземців у так званому «військовому трибуналі верховного суду днр» у надуманих злочинах.

Підозрювана завжди наполягала на найвищій мірі покарання. На вимогу цього «прокурора» в одній з надуманих справ проти громадян України жінку літнього віку незаконно засуджено до позбавлення волі строком на 17 років за нібито шпигунство на користь України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ, оперативний супровід – УСБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.