Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Просідання будівлі дитсадка у Шевченківському районі столиці – повідомлено про підозру інженеру з технагляду

Ювенальні прокурори Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомили про підозру підряднику - інженеру з технічного нагляду у вчиненні службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА за результатами проведення публічної закупівлі уклало з підрядником договір на проведення капремонту споруди цивільного захисту в одному з дитячих садків.

Вартість робіт становила понад 1,2 млн гривень.

Наприкінці 2023 року підрядником та інженером з технічного нагляду підписано акт прийому-передачі виконаних робіт, до якого внесені недостовірні відомості. Так, в актах зазначено виконання робіт на понад 600 тис грн, хоча насправді роботи виконані на суму близько 170 тис грн. 

Інженер з технічного нагляду фактично не перевіряв обсяги та якість виконаних у дитячому садочку робіт.

Після підписання акту прийому-передачі виконаних робіт та їх оплати сталось просідання фасаду будівлі дитячого садка.

З метою встановлення причин деформації будівлі та вартості її відновлення призначено будівельно-технічну експертизу. За її результатами буде надано правову оцінку діям службових осіб Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА, а також підрядника.

Досудове розслідування проводиться слідчими Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ССП Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві.с

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.