Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурори виявили двох представників Московського патріархату у Куп’янському районі, які підтримували «руський мир»

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області настоятелю храму та прихожанці заочно повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, настоятель храму Української православної церкви Московського храму у Куп’янському районі закликав місцеву релігійну громаду підтримувати окупантів. Для цього він залучив прихожанку храму, яка допомагала йому поширювати проросійські наративи серед мешканців району.

Крім того, він особисто контактував з окупаційною адміністрацією. Спільно з прихожанкою поплічник окупантів у рясі навіть надіслав «благодарение» для так званого «главы военно-гражданской администрации Харьковской области». У листі підозрювані дякували російським військовим за «добробут і допомогу».

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділення №3 СВ Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.