Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурори відстояли у Верховному Суді довічне ув’язнення для вбивці-попутника водія зі Львова

Прокурори Офісу Генерального прокурора у Верховному Суді відстояли вирок мешканцю м. Чернівці. Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за умисне вбивство, розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом, незаконне поводження зі зброєю, а також підроблення документів та їх використання (п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 263, ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України).

Прокурором у суді доведено, що засуджений разом зі спільником  4 квітня 2016 року з корисливих мотивів застрелили молодого хлопця. Потерпілий, якого вони знайшли за допомогою онлайн-платформи для пошуку автомобільних попутників, підвозив їх зі Львова до Києва. Вони заволоділи його майном на суму майже 58 тис грн та автомобілем «Ауді». Згодом автомобіль, зі слідами від пострілів та крові, було виявлено у с. Новосілки Київської області, а тіло потерпілого так і не знайшли.

Матеріали стосовно іншого співучасника злочину виділені в окреме кримінальне провадження.

7 грудня 2021 року Касаційним кримінальним судом у складі Верховного Суду залишено без змін судові рішення стосовно засудженого. Суд погодився з позицією прокурора, що покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна є справедливим заходом примусу для вбивці.