Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурори документують злочини, вчинені російською армією на території Харківщини

24 вересня прокурори Дергачівської окружної прокуратури Харківської області спільно з правоохоронцями провели огляд низки місць, де проживали російські військові під час окупації Липецької сільської ОТГ, а у Черкаських Тишках ексгумували труп місцевого мешканця.

За даними слідства, окупанти зайняли приміщення Слобожанської сільської ради, приміщення дитячого садочку та пошти у Липцях, ангари підприємства і будинок культури у с. Веселе. Повсюди на стінах намальована заборонена символіка, сміття, бруд, недопалки та порожні пляшки з-під алкоголю — все те, що залишає після себе російська армія.

У Черкаських Тишках Харківського району правоохоронці ексгумували труп 58-річного місцевого мешканця. Його поховали односельчани на території приватного домоволодіння. За попередньою версією слідства, його вбили російські військові 21 квітня. Наразі тіло чоловіка направлено для проведення судово-медичної експертизи.

Слідчі дії в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України) проводились спільно зі слідчими СУ та відділу поліції №1 ХРУП №2 ГУНП в Харківській області і співробітниками Дергачівського міжрайонного відділу Управління СБУ в Харківській області.