Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурор СЕП взяв участь у зустрічі представників держав-учасниць Європолу, присвяченій протидії злочинам проти навколишнього середовища

Представник профільного підрозділу, який займається кримінальними провадженнями у сфері охорони навколишнього природного середовища, пов’язаними з російською збройною агресією, Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора Владислав Ігнатенко взяв участь у кік-оф зустрічі в штаб-квартирі Європолу (м. Гаага, Нідерланди).

Зустріч пройшла в рамках проєкту European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats (EMPACT) по Плану дій з протидії злочинам проти навколишнього середовища.

У заході, який відбувся за ініціативи Європолу, взяли участь представники правоохоронних органів та експерти з 40 держав-учасниць організації.

Український прокурор поінформував про вплив збройної агресії рф на стан навколишнього природного середовища та збитки, до яких призводить ведення бойових дій країною-агресором із порушенням норм міжнародного гуманітарного права.

Також він розповів міжнародній професійній спільноті про виклики, з якими стикаються правоохоронні органи в розслідуванні воєнних злочинів проти довкілля.

Представники держав-учасниць Європолу висловили свою підтримку українським прокурорам у розслідуванні злочинів проти довкілля в умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну та встановленні завданої шкоди. Вони озвучили готовність до співпраці по окремим напрямам.

Учасники зустрічі визначили подальші кроки співпраці, налагодили комунікацію між правоохоронними органами окремих країн ЄС та Офісу Генпрокурора.