Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура викрила двох «псевдопосадовців» залізниці, створеної окупаційною владою на Харківщині

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури двом чоловікам повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, двоє мешканців смт Куп‘янськ-Вузловий під час окупації населеного пункту почали співпрацювати з російськими загарбниками.

У липні один з них обійняв посаду начальника підрозділу Служби експлуатації (руху) так званого підприємства «Куп'янська залізниця», створеного окупаційною владою. Другий став його заступником.

Псевдопосадовці керували залізничним рухом на окупованій території Куп'янського району, слідкували за ефективним використанням рухомого складу залізниці в інтересах представників країни-агресора. Також вони контролювали рух російських військових ешелонів з технікою та боєприпасами для продовження збройної агресії РФ проти України.

Правоохоронці викрили «заступника начальника». «Начальнику» підрозділу повідомлено про підозру заочно, вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.