Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура відновила право столичної громади на землі біля Музею в Пирогові вартістю понад 442 млн грн

Київська міська прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду щодо відновлення права столичної громади на земельну ділянку поблизу Національного музею народної архітектури та побуту України. Площа цієї землі – майже 19 га, а вартість – понад 442 млн грн.

Встановлено, що на підставі договору, укладеного у 2004 році, агропромислове товариство орендувало земельну ділянку по вул. Академіка Заболотного у місті Києві. Рішенням Київради у 2015 році договір оренди був розірваний та повторно не укладався.

Разом з тим, товариство без відповідних правових підстав, за відсутності волевиявлення Київради та без укладення нового договору оренди у 2017 році зареєструвало в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно право оренди цієї ділянки.

Тим самим товариство порушило право територіальної громади міста Києва на користування та розпорядження комунальною землею.

Погодившись з правовою позицією прокуратури, суди першої та апеляційної інстанцій задовольнили позов у повному обсязі.

На даний час рішення суду реально виконано, державна реєстрація права оренди спірної земельної ділянки за товариством скасована.