Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура продовжує документувати воєнні злочини РФ - оглянуто місце дислокації окупантів на аеродромі поблизу Чорнобаївки

Прокурори Херсонської обласної прокуратури спільно зі слідчими поліції, працівниками СБУ та експертами провели огляд чергового місця дислокації військових РФ - міжнародний аеропорт «Херсон», що розташований поряд із селом Чорнобаївка.

За даними слідства, під час повномасштабного вторгнення та окупації Херсонщини військовослужбовці країни–агресора захопили територію аеропорту. Вони намагались використати це місце як плацдарм для подальшого наступу на інші регіони України. На його території окупанти розміщували військову техніку, зберігали там снаряди та боєприпаси.

Відходячи, окупанти підірвали декілька місць, які були облаштовані для перебування військових, лишивши по собі розгромлені будівлі, техніку, боєприпаси та інші сліди перебування.

Для належного розслідування воєнних злочинів РФ прокурори спільно з поліцейськими провели слідчі дії та зібрали необхідні матеріали.

Триває кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).