Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура повернула у державну власність земельну ділянку в межах НПП «Гомільшанські ліси» вартістю понад 23,5 млн грн

Суд задовольнив позовну заяву Чугуївської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави про визнання незаконними та скасування наказів, повернення земельної ділянки у власність держави.

Прокурори встановили порушення вимог законодавства під час передачі громадянці у приватну власність земельної ділянки, розташованої у Чугуївському районі на території НПП «Гомільшанські ліси» площею 2 га та вартістю понад 23,5 млн грн.  

НПП «Гомільшанські ліси» є природоохоронною, рекреаційною, культурно-освітньою, науково-дослідною установою загальнодержавного значення, що створена з метою збереження, відтворення і ефективного використання природних комплексів та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню і естетичну цінність.

Відповідно до чинного законодавства, землі природно-заповідного фонду відносяться до особливо цінних земель та не можуть передаватися у приватну власність з державної.