Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура Кіровогращини відстояла в апеляції довічне позбавлення волі чоловіку, який живцем підпалив дружину

За принципової позиції прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури залишено без змін найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі – для мешканця Знам’янського району, який з особливою жорстокістю позбавив життя свою дружину (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України).

Вбивство сталося у листопаді 2018 року у селі Цибулеве Знам’янського району Кіровоградщини.

Між подружжям того дня виник конфлікт. У його розпал чоловік схопив ємність з бензином, вилив його на потерпілу та підпалив. Жінка, яку обійняло вогнем, вибігла з подвір’я на вулицю, де їй надали допомогу сусіди. Її тіло зазнало понад 70% опіків. Травми виявилися не сумісними із життям. Потерпіла померла в лікарні за кілька днів після події.

Прокурори у суді першої та апеляційної інстанцій довели умисність дій засудженого, особливу жорстокість та цинізм злочину. Суду було надано беззаперечні докази винуватості чоловіка, які під час судового розгляду підтримано та враховано.

Засуджений, попри наявність беззаперечних доказів його вини, не розкаявся у вчиненому, вказував на свою невинуватість та намагався перекласти провину за все, що сталося, на потерпілу жінку.

Таким чином Кропивницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу засудженого та його захисника, які просили нового судового розгляду справи.

Рішення суду першої інстанції залишено без змін.