Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура через суд повернула киянам землі на острові Жуків


За участі прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Голосіївський районний суд м. Києва витребував у фізичної особи на користь Київської міської ради земельну ділянку природно-заповідного фонду вартістю понад 2 млн гривень.

Встановлено, що цінну землю передано під забудову без рішення власника – Київської міської ради. Відстоюючи інтереси територіальної громади м. Києва на право власності та вільний доступ до території ландшафтного заказника «Острів Жуків», Офіс Генерального прокурора звернувся до суду з позовом про витребування цієї землі із незаконного володіння фізичної особи.

Відповідно до законодавства на земельних ділянках природно-заповідного фонду забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає на стан природних комплексів чи перешкоджає її використанню за цільовим призначенням.

На «Острові Жуків» знаходиться одна з найбільших заповідних зон м. Києва, де зусиллями екологів збережений ареал проживання багатьох представників флори і фауни, занесених до Червоної книги України.