Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура через суд поновила право столичної громади на 2,7 га землі в Національному природному парку «Голосіївський»

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської міської прокуратури у Господарському суді м. Києва поновили право столичної громади на земельну ділянку природно-заповідного фонду площею 2,7 га та вартістю майже 75 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що спірна ділянка на Столичному шосе у Голосіївському районі міста Києва є власністю територіальної громади столиці та відноситься до території Національного природного парку «Голосіївський». При цьому комерційною структурою неправомірно зареєстровано право власності на об’єкти нерухомого майна – автосалон та комплекс АЗК, розміщені на цій ділянці.

З огляду на це, Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про поновлення порушених прав та інтересів територіальної громади столиці в особі Київської міської ради.

Рішенням Господарського суду міста Києва позов прокурора задоволено повністю та усунуто перешкоди Київській міській раді у володінні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна.