Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Продаж місць та організація поховань на закритих кладовищах Києва – судитимуть службовців Спецкомбінату

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно службових осіб столичної Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спецкомбінат ПКПО» за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

Розслідуванням встановлено, що ряд осіб з числа керівництва комунального підприємства, за попередньою змовою з фізичними особами-підприємцями та іншими особами, організували злочинну схему із систематичного вимагання та одержання неправомірної вигоди від громадян за виділення місць для поховання тіл померлих на закритих та напівзакритих кладовищах міста Києва, які перебувають на балансі СКП «Спецкомбінат ПКПО».

За надання послуг з організації та отримання місць для поховання на кладовищах обвинувачені вимагали неправомірну вигоду від 5000 доларів США.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.