Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Продав» неіснуючі медичні маски на майже 2,4 млн грн - підозрюють директора підприємства

За процесуального керівництва прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва директору підприємства повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, у березні 2020 року в період початку пандемії COVID–19 підозрюваний вводив громадян в оману, пропонуючи продаж медичних масок за вигідною ціною. При цьому, його підприємство ніколи не займалося продажем медичних масок та не мало потужностей для їх виготовлення.

Після перерахунку потерпілими грошових коштів директор підприємства на телефонні дзвінки не відповідав та поставку медичних масок не здійснював.

У такий спосіб він заволодів грошовими коштами громадської організації з Вінниці у сумі майже 1,5 млн грн та приватного підприємця у сумі 880 тис грн. 

Наразі підприємцю обрано запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі майже 1,4 млн грн.

У ході розслідування проведено економічну та почеркознавчу експертизи, встановлюється причетність інших осіб до вчинення цього злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Дарницького УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу управління протидії кіберзлочинам у м. Києві.