Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнили понад 230 тис грн грошового забезпечення – трьом офіцерам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру начальнику штабу – першому заступнику командира, помічнику начальника штабу з кадрів і стройової частини та молодшому сержанту однієї з військових частин ЗСУ за фактом привласнення майна (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у березні-червні 2022 року підозрювані безпідставно вносили прізвище молодшого сержанта до списків осіб, які мають право на виплату додаткової винагороди за безпосередню участь у бойових діях.

Водночас він, у зазначений період перебував у м. Києві за місцем свого постійного проживання, участі у відсічі збройної агресії рф не брав та обов’язки військової служби не виконував.

В результаті таких дій підозрювані незаконно заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 230 тис грн. Наразі готується клопотання про обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Кіровоградській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.