Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення понад 46 тисяч тонн піску «Укрзалізниці» – на Волині судитимуть членів організованої групи

Прокурори Волинської обласної та Ковельської окружної прокуратури Волинської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно екскерівника Радошинського піщаного кар'єру та п'ятох його спільників.

Їм інкриміновано привласнення і розтрату майна, шляхом зловживання службовим становищем, підроблення офіційних документів та легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч.1 ст. 209 КК України).

Розслідуванням встановлено, що члени групи налагодили схему відпуску з належного АТ «Укрзалізниця» кар'єру в Ковельському районі Волинської області піску за підробленими видатковими накладними та поза бухгалтерським обліком.

У такий спосіб упродовж 2020-2021 року керівник, четверо його підлеглих та громадянин, який відповідав за пошук клієнтів, облік вкраденого та одержання грошей за товар, здійснили відпуск 141 вантажівки з піском загальною масою понад 5,6 тисячі тонн. Акціонерному товариству завдано майже 600 тис грн збитків.

Окрім цього, керівник кар'єру та один зі спільників також здійснили розтрату майже 40 тисяч тонн піску, заподіявши АТ «Укрзалізниця» майже 4 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснювалося Ковельським РУП ГУНП у Волинській області.