Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення коштів зниклих та полонених бійців ЗСУ - викрито шахрайську схему

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва жителя Дніпра викрито у шахрайському заволодінні грошовими коштами військовослужбовців Збройних Сил України (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрюваний отримував доступ до онлайн-банкінгу військових, які наразі вважаються зниклими безвісно або перебувають у полоні.

Він здійснював перевипуск SIM-карт, після чого незаконно отримував доступ до акаунтів онлайн-банкінгу та привласнював гроші, перевівши їх на підконтрольні йому рахунки.

Встановлено, що підозрюваний ошукав близько 20 військовослужбовців. За оперативними даними сума збитків становить понад 2,5 млн грн.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання підозрюваного. Вилучено банківські картки, мобільні телефони та ноутбуки. Вилучену техніку направлено на проведення експертних досліджень.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 1,2 млн грн.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Викрито правопорушення прокурорами спільно з оперативними співробітниками Департаменту Кіберполіцї НПУ та слідчими Печерського УП ГУ НП в м. Києві із залученням спецпідрозділу «ТОР» поліції Дніпропетровщини.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.