Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення 1,1 млн грн на будівництві амбулаторій – на Хмельниччині судитимуть директора будпідприємства та інженера з технагляду

Прокурори Хмельницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за заволодіння чужим майном та службове підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), а також інженера з технічного нагляду – зловживання службовим становищем і службове підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені розробили «схему» освоєння бюджетних субвенцій на побудову амбулаторій загальної практики сімейної медицини в одному з районів Хмельниччини. Вони вносили до актів виконаних робіт недостовірні відомості про їх обсяги та вартість.

Після фінансування будівельно-монтажних робіт керівник підприємства та інженер з технагляду використали частину коштів для безпосереднього виконання взятих на себе зобов’язань, іншу – привласнили.

Протиправні дії обвинувачених під час будівництва двох амбулаторій завдали близько 1,1 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснювало слідче управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.