Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронцями викрито канали переправлення військовозобов’язаних через кордон у Львівській, Миколаївській та Одеській областях

За процесуального керівництва Львівської та Миколаївської обласних прокуратур викрито та повідомлено про підозру трьом особам за фактом організації незаконного переправлення через державний кордон України, за попередньою змовою, групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканці Миколаївської та Одеської областей налагодили схему нелегальної міграції за кордон громадян України – військовозобов’язаних чоловіків. Необхідні документи вони виготовляли за 4000 доларів США.

Одного з учасників схеми – мешканця Одещини правоохоронці затримали у м. Чорноморськ під час отримання другої частини коштів – 3500 доларів США та передачі «замовнику» документів, які давали підстави перетнути кордон.

Член львівської громадської організації разом зі спільником розробили схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку до Республіки Польща як волонтерів. За 10 000 доларів США вони організували виготовлення документів, які надають право перевозити гуманітарні вантажі. Також вони забезпечували включення до електронної бази даних «Шлях».

Правоохоронці затримали мешканця Лвівщини після одержання останньої частини обумовленої суми – 5000 доларів США.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими Нацполіції, оперативний супровід – СБУ. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.